Οι διακοπές για τους περισσότερους έχουν φτάσει στο τέλος τους και σε λίγες μέρες τα σχολεία ξεκινούν. Η ξέγνοιαστη περίοδος του καλοκαιριού για τα παιδιά τελειώνει και επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες και στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Η μετάβαση μπορεί να φαντάζει δύσκολη, αλλά υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι τρόποι για να την κάνετε ευκολότερη.

Aνοίγουν τα σχολεία μετά τις δύο βδομάδες διακοπών για την γιορτή του Πάσχα και σίγουρα μία από τις έγνοιες των γονέων είναι και η επαναφορά και προσαρμογήτων μικρών μας φίλων πίσω στα θρανεία και ειδικά στην μελέτη.
 
Σας παρουσιάζουμε τα «μυστικά» για σωστή μελέτη και οργάνωση
 
Το διάβασμα στα περισσότερα παιδιά κατά έναν μοναδικό και περίεργο τρόπο, βγάζει στην επιφάνεια την τάση που έχουν για αναβλητικότητα, για προχειρότητα, ή την επιλεκτική τους μνήμη στο τι έχουν να κάνουν.

Τα οστά(κόκαλα) μας είναι πολύ σκληρά και προστατεύουν πολλά σημαντικά όργανα του σώματός μας και ταυτοχρόνως, με τη βοήθεια των μυών, μας βοηθούν στη κίνηση. Χωρίς τα οστά, δεν θα περπατούσαμε, δεν θα μπορούσαμε να τρώμε, να παίζουμε, κτλ. Ορισμένες φορές και αυτά τα σκληρά όργανα του σώματός μας μπορούν να σπάσουν. Όπως ένα κλαδί, τα οστά μας λυγίζουν όταν τα φορτίζουμε. Όταν όμως το φορτίο ή το βάρος είναι υπερβολικό ή ξαφνικό, τα οστά μπορεί να σπάσουν. Μπορείς να σπάσεις τα οστά σου πέφτοντας από το ποδήλατό σου, από τα σκαλιά του σχολείου σου, κτλ.

Η γονεϊκή συμπεριφορά αφορά το σύνολο των στρατηγικών και διαδικασιών που εφαρμόζει ένας γονέας ώστε να προάγει και να στηρίξει τη φυσιολογική συναισθηματική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού από την βρεφική ηλικία μέχρι

Πώς πήγε το σχολείο σήμερα;” – “Καλά.”
“Πες και κάτι ακόμη βρε παιδάκι μου!” – “Ε, τι άλλο να σου πω, καλά.”
“Μια χαρά.”
Σας φαίνεται γνώριμος αυτός ο διάλογος;

Αν όχι, είστε από τους “τυχερούς”. Πολλά είναι τα παιδιά που με το γυρίζουν σπίτι αναμεταδίδουν με λεπτομέρειες όλη την ημέρα τους. Αν κάτι σας θυμίζει όμως τότε προφανώς τα παιδιά σας είναι στην κατηγορία εκείνων που θεωρούν το σχολείο

Η συνάντηση με τα παιδιά μας μετά το σχολείοΌλες οι στιγμές της ημέρας με τα παιδιά μας είναι σημαντικές, αλλά μερικές είναι περισσότερο σημαντικές από άλλες. Περισσότερο σημαντικές για παράδειγμα είναι οι στιγμές της πρωινής προετοιμασίας, για να φύγουν τα παιδιά για το σχολείο με θετική διάθεση και οι στιγμές  του καληνυχτίσματος, ώστε να κοιμηθούν ήρεμα με όμορφες σκέψεις.

Ένας τρίτος σημαντικός σταθμός μέσα στην ημέρα είναι η στιγμή που θα τα συναντήσουμε μετά στο σχολείο. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, το σχολείο που πηγαίνουν και τις  επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, η ώρα αυτή μπορεί να είναι από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ.

"Ρέντας Ευάγγελος ( Μaster, Bachelor, Newcastle Uk)"

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Με αφορμή το άνοιγμα του σχολείου!

Το παραμύθι είναι ο φάρος της αλήθειας. Φωτίζει και στα ψηλά και στα χαμηλά. Μοιάζει με πηγάδι απύθμενο.  Δεν μπορείς να φανταστείς που μπορεί να φθάνει, από πού περνά και με τι επικοινωνεί. Από αυτή την πηγή δεν πρόκειται να αντλήσεις το θολό νερό του ψεύδους. Στον καμβά της πραγματικότητας ζωγραφίζει το παραμύθι, χωρίς να χρησιμοποιεί τα χρώματα της ωραιοποίησης, της ψευδαίσθησης ή της αυταπάτης.


Ένας απλός τρόπος για να κατασκευάσουμε λέξεις εύκολα και ευχάριστα!

 

 

Θα χρειαστούμε μόνομαρκαδόρους και ξυλάκια!

 

Σε πρώτο στάδιο, δίνουμε μια  λέξη και ζητάμε στο παιδί, μετακινώντας τα ξυλάκια, να σχηματίσει τη ζητούμενη λέξη.Σε δεύτερο στάδιο, για να αυξήσουμε το βαθμό δυσκολίας παροτρύνουμε το μαθητή να ανακαλύψει μόνος του τις κρυμμένες λέξεις.

 

Με αυτή τη μέθοδο καλλιεργούμε:

  • Φωνολογική επίγνωση
  • Ορθογραφία
  • Συγκέντρωση
  • Λεπτή κινητικότητα
  • Οπτικοκινητικό συντονισμό  

 

http://texnasmata.blogspot.gr


Πηγή: http://e-didaskalia.blogspot.gr/2018/02/blog-post_729.html#ixzz56tTbcf7W

Είναι γεγονός πως η είσοδος του παιδιού στο Δημοτικό έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή του
Χαρακτηρίζεται αφενός από τον αποχωρισμό του παιδιού από το μικρόκοσμο της οικογένειας και αφετέρου από την ένταξή του στο ευρύτερο περιβάλλον της σχολικής κοινότητας. Αυτό το γεγονός σηματοδοτεί μια νέα εποχή καθηκόντων και απαιτήσεων για το παιδί, το οποίο θα αρχίσει να αποκτά συστηματικές γνώσεις που σταδιακά θα γίνονται πολύπλοκες και κάποιες φορές, ενδεχομένως, δεν θα του είναι ιδιαίτερα ευχάριστες.

Οι παιδικές ιώσεις μεταδίδονται πολύ εύκολα.

 Προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να αρρωστήσει το παιδί σας φροντίστε να γνωρίζετε τα παρακάτω:

Το πέρασμα του παιδιού από την οικογένεια στο σχολείο είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και ο χωρισμός από εσάς μπορεί να του δημιουργήσει άγχος και μεγάλη ανασφάλεια.

Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορούμε να το βοηθήσουμε να προσαρμοστεί:

JSN Medis template designed by JoomlaShine.com