Τα οστά(κόκαλα) μας είναι πολύ σκληρά και προστατεύουν πολλά σημαντικά όργανα του σώματός μας και ταυτοχρόνως, με τη βοήθεια των μυών, μας βοηθούν στη κίνηση. Χωρίς τα οστά, δεν θα περπατούσαμε, δεν θα μπορούσαμε να τρώμε, να παίζουμε, κτλ. Ορισμένες φορές και αυτά τα σκληρά όργανα του σώματός μας μπορούν να σπάσουν. Όπως ένα κλαδί, τα οστά μας λυγίζουν όταν τα φορτίζουμε. Όταν όμως το φορτίο ή το βάρος είναι υπερβολικό ή ξαφνικό, τα οστά μπορεί να σπάσουν. Μπορείς να σπάσεις τα οστά σου πέφτοντας από το ποδήλατό σου, από τα σκαλιά του σχολείου σου, κτλ.

Πώς πήγε το σχολείο σήμερα;” – “Καλά.”
“Πες και κάτι ακόμη βρε παιδάκι μου!” – “Ε, τι άλλο να σου πω, καλά.”
“Μια χαρά.”
Σας φαίνεται γνώριμος αυτός ο διάλογος;

Αν όχι, είστε από τους “τυχερούς”. Πολλά είναι τα παιδιά που με το γυρίζουν σπίτι αναμεταδίδουν με λεπτομέρειες όλη την ημέρα τους. Αν κάτι σας θυμίζει όμως τότε προφανώς τα παιδιά σας είναι στην κατηγορία εκείνων που θεωρούν το σχολείο

Το πέρασμα του παιδιού από την οικογένεια στο σχολείο είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και ο χωρισμός από εσάς μπορεί να του δημιουργήσει άγχος και μεγάλη ανασφάλεια.

Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορούμε να το βοηθήσουμε να προσαρμοστεί:

"Ρέντας Ευάγγελος ( Μaster, Bachelor, Newcastle Uk)"

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Με αφορμή το άνοιγμα του σχολείου!

Το παραμύθι είναι ο φάρος της αλήθειας. Φωτίζει και στα ψηλά και στα χαμηλά. Μοιάζει με πηγάδι απύθμενο.  Δεν μπορείς να φανταστείς που μπορεί να φθάνει, από πού περνά και με τι επικοινωνεί. Από αυτή την πηγή δεν πρόκειται να αντλήσεις το θολό νερό του ψεύδους. Στον καμβά της πραγματικότητας ζωγραφίζει το παραμύθι, χωρίς να χρησιμοποιεί τα χρώματα της ωραιοποίησης, της ψευδαίσθησης ή της αυταπάτης.

Το να πείσεις ένα παιδί να κάτσει να διαβάσει από μόνο του, χωρίς να το πιέζεις και χωρίς να δημιουργηθεί έντονο κλίμα μέσα στο σπίτι σπάνια είναι μία ευχάριστη διαδικασία.Και όμως, υπάρχουν μερικά κόλπα τα οποία αν ακολουθήσεις σίγουρατο διάβασμα του παιδιού θα είναι πολύ πιο εύκολη διαδικασία για όλα τα σχολικά χρόνια.

Είναι γεγονός πως η είσοδος του παιδιού στο Δημοτικό έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή του
Χαρακτηρίζεται αφενός από τον αποχωρισμό του παιδιού από το μικρόκοσμο της οικογένειας και αφετέρου από την ένταξή του στο ευρύτερο περιβάλλον της σχολικής κοινότητας. Αυτό το γεγονός σηματοδοτεί μια νέα εποχή καθηκόντων και απαιτήσεων για το παιδί, το οποίο θα αρχίσει να αποκτά συστηματικές γνώσεις που σταδιακά θα γίνονται πολύπλοκες και κάποιες φορές, ενδεχομένως, δεν θα του είναι ιδιαίτερα ευχάριστες.

Όλοι μαθαίνουμε να αναλύουμε την γλώσσα στους ήχους που την σχηματοποιούν δηλ. τα γράμματα, φωνήματα και τους φθόγγους με συγκεκριμένη σειρά.

Πρώτα καταλαβαίνουμε τις λέξεις, έπειτα τις συλλαβές και τέλος φτάνουμε στα γράμματα.

JSN Medis template designed by JoomlaShine.com